Sunday, January 6, 2008

Κείμενο και κάλεσμα της Λέσχης Καλλιδρομίου 94

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94

Τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς περίπου στις 3.30 πμ και ενώ στον χώρο της Λέσχης Καλλιδρομίου 94 γίνονταν πρωτοχρονιάτικο πάρτι, άγνωστος έριξε μια βόμβα μολότοφ μικρής ισχύος μέσα στον χώρο του στεκιού.
Η βόμβα έπεσε πάνω σε μια φίλη της λέσχης που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σκαλοπάτια της εισόδου και την τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά, αν και ρούχα της πήραν φωτιά. Στο χώρο της Λέσχης δεν έγιναν παρά μικρές υλικές ζημιές.
Αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε τουλάχιστον για έναν δράστη που φορούσε πορτοκαλί μπουφάν και μαύρο παντελόνι ο οποίος κατέβηκε τα σκαλοπάτια της εισόδου μέχρι τα μισά και βλέποντας κόσμο να κάθεται σε αυτά, δεν προχώρησε παρακάτω, ρίχνοντας πάνω τους την μικρής ισχύος βόμβα.
Ίσως αν δεν έβρισκε κόσμο μπροστά του να πέταγε την βόμβα μέσα στον συγκεντρωμένο κόσμο που διασκέδαζε εκείνη την ώρα, με συνέπειες τραγικές.
Ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή πριν προλάβουν να τον εντοπίσουν ούτε αυτόν ούτε πιθανούς συνεργάτες του τα μέλη της περιφρούρησης της λέσχης.
Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα παρακρατικών επιθέσεων που γίνονται τον τελευταίο καιρό εναντίον διάφορων πολιτικών και συνδικαλιστικών χώρων και εναντίον της Λέσχης της Καλλιδρομίου αυτή είναι το αποκορύφωμα, καθώς αυτήν την φορά δεν επιχειρήθηκε απλά η "υλική ζημιά" και η τρομοκράτηση μας, αλλά είχαμε ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ.
Ανεξάρτητα από τον/τους συγκεκριμένο/ους φυσικό/ους αυτουργό/ους αυτής της επίθεσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή έγινε μέσα σε ένα συνολικότερο κλίμα επιθέσεων σε αυτή την γειτονιά των Εξαρχείων αλλά και σε ολόκληρη την Αθήνα.
Μερικές μέρες πιο πριν άγνωστοι διέρρηξαν και προκάλεσαν ζημιά στα γραφεία τεσσάρων σωματείων που εδρεύουν στην περιοχή των Εξαρχείων, ενώ σε άλλο επεισόδιο παρακρατικοί φασίστες μαχαίρωσαν έξω από ένα μπαρ της περιοχής έναν νεαρό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Επιπλέον λίγες μέρες πριν την επίθεση στην Λέσχη Καλλιδρομίου, άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν το στέκι του ΘΕΡΣΙΤΗ, στους Αγ. Αναργύρους (η δεύτερη απόπειρα το τελευταίο εξάμηνο), ενώ την επόμενη μέρα της επίθεσης στην Λέσχη, έγινε απόπειρα εμπρησμού στο στέκι της ΠΡΩ.ΚΑΤ. (Πρωτοβουλία Κατοίκων) στα νότια προάστια.
Βρισκόμαστε δηλαδή μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αγωνιζόμενων πολιτικών, συνδικαλιστικών χώρων. Αυτό δεν είναι άσχετο με την συνολικότερη κατάσταση στην κοινωνία:
Ένα αστυνομικό κράτος καταστολής και μια κυβέρνηση παραλυμένη, που βουλιάζουν μέσα στην δίνη πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων, με ένα τεράστιο απεργιακό μέτωπο ανοιχτό, με συνολικότερη σήψη και αποσύνθεση των ίδιων των θεσμών της αστικής δημοκρατίας και που γι’ αυτόν τον λόγο είναι υποχρεωμένοι να παραβιάζουν τα ίδια τα όρια της δικής τους νομιμότητας και να «αναθέτουν» σε παρακρατικούς μηχανισμούς διάφορα τρομοκρατικά προληπτικά χτυπήματα, ενάντια σε όσους αγωνίζονται.
Την ίδια στιγμή που όπως φάνηκε στις πρόσφατες εκλογές με την άνοδο του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, υποθάλπονται ανοιχτά οι φασιστικές και φασίζουσες ιδέες στην κοινωνία και βρίσκουν κάποια σχετικά μαζική απήχηση.
Επειδή θεωρούμε ότι το ζήτημα δεν είναι κυρίως ή πρωτίστως θέμα μικρών και μεμονωμένων παρακρατικών συμμοριών, αλλά ένας συνολικότερος κίνδυνος ενάντια στο εργατικό, νεολαϊστικο κίνημα, απαιτείται η αντιμετώπιση του με μαζικές διαδικασίες.
Γι’ αυτόν τον λόγο καλούμε κάθε οργάνωση, κάθε συλλογικότητα, κάθε στέκι και κάθε μεμονωμένο αγωνιστή σε μια πρώτη συνάντηση, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις 8 μμ στην Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου με σκοπό σε μια πρώτη φάση την συν-διοργάνωση μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας/ καταγγελίας για τα τελευταία γεγονότα που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, με σκοπό:

Να ενημερώσουμε τις γειτονιές που παρεμβαίνουμε
Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους στα σωματεία μας και τους μετανάστες συναδέλφους μας που πρώτοι βιώνουν τις παρακρατικές επιθέσεις στο πετσί τους.
Να καλέσουμε σε διαρκή συστράτευση και περιφρούρηση σε όλα τα αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα μας και σε κάθε εκδήλωση του κινήματος.
Να δημιουργήσουμε μια σταθερή παρέμβαση ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

ΛΕΣΧΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ 94
(5-1-2008)

No comments: